«
  1. Anasayfa
  2. Eğitim
  3. 2 Kat Merdiven Çıkmak, Bir Çikolata Kalorisine Eşdeğer

2 Kat Merdiven Çıkmak, Bir Çikolata Kalorisine Eşdeğer

2 Kat Merdiven Çıkmak, Bir Çikolata Kalorisine Eşdeğer

İstanbul Gelişim Üniversitesi Öğrencileri, Kilolarını değil Basamak Sayılarını Arttırmaya Kararlı. 2 Kat Merdiven Çıkmak Bir Çikolata Kalorisine Eşdeğer!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Nevra Üçler’in yürütücüsü olduğu Bilimsel Araştırma Projesi kapsamında, proje çıktılarının değerlendirme ve konu hakkında öğrenciler üzerinde farkındalık yaratmak amaçlı yapılan organizasyonda, Spor Eğitmeni Gülcan Diler ve Diyetisyen Büşra Özdoğan davetli konuşmacı olarak yer aldı. Öğrenciler tarafından büyük ilgi gören, “Kilonu Değil Basamak Sayını Arttır” isimli projenin farkındalık seminer organizasyonu ise Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü son sınıf öğrencileri Ahmet Berke Uzun, Yasemin Vanlı, Şükran Özkol, Ceren Karakoç, Sude Acar, Eren Çetinkaya tarafından gerçekleştirildi.

“Sağlıklı yaşam için merdiven seçin!” mottosuyla hareket edilen İGÜ öğrencileri tarafından söz konusu problem etrafında projelerinin ilk basamağını gerçekleştirdi. Okul içerisinde ki asansör tuşlarının yanına gün içerisinde asansörü kullanan herkesi hareket etmeye teşvik amacıyla, belirli katları merdivenle çıktıklarında yakacakları kalorileri hesaplarını yazdı. Sonrasında projenin kaç kişiye ulaştığını ve geri dönüşleri öğrenmek için bir anket çalışması yaptı. Projelerinin ikinci basamağında ise, topluma sürdürülebilir bir gelecek için hareket etmenin önemi vurgulanarak, asansör yerine merdiven kullanımı konusunda bilinçlenme ve  farkındalık kazanılması amaçlandı. Bu kapsamda 134 kişilik öğrenci örneklem grubu üzerinde gerçekleştirilen anket çalışması, gençlerin sağlıklı yaşam alışkanlıkları konusunda yeterli farkındalık sahibi olmadıkları, ancak öğrenmeye istekli olduklarını yansıtıyor.

2 Kat Merdiven Çıkmak, Bir Çikolata Kalorisine Eşdeğer
2 Kat Merdiven Çıkmak, Bir Çikolata Kalorisine Eşdeğer

Organizasyonda davetli konuşmacı olarak yer alan Spor Eğitmeni Gülcan Diler “Çağın en büyük sorunlarından olan teknolojiye bağımlılık ve bu bağımlılık çerçevesinde de hareketsizlik insanlığın problemi haline gelmektedir. Özellikle de genç nüfusu büyük ölçüde etkileyen bu problem ileride bazı sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına da sebep olacaktır.” diyerek projenin önemine dikkatleri çekti. Projenin diğer davetli konuşmacısı Diyetisyen Büşra Özdoğan ise “Hayatımızın içine hareket etmeyi olağan bir davranış olarak yerleştirirsek soruna kendi içimizde de çözüm bulmuş olacağız örneğin, 2 Kat merdiven çıkmak, bir çikolata kalorisine eşdeğer” diyerek, bu tür projelerin toplumun geneline yayılması gerekli olduğunun altını çizdi.

Daha sağlıklı ve aktif yaşam konusunun detaylı bir şekilde ele alındığı ve teknolojiye bağlı hareketsiz yaşam alışkanlığımızı nasıl değiştirebileceğimiz konusundaki stratejiler ile gelecek projeksiyonların da tartışıldığı organizasyonda, bulguların önemine dikkatleri çeken Proje Araştırma koordinatörü, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı, Doç. Dr. Emel Tozlu Öztay, Kilonu Değil, Basamak Sayını Arttır” sloganıyla harekete geçerken bu süreçte ekibe vermiş oldukları gerçek desteklerden dolayı İGÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli, İGÜ Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin’e ve İGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arda Öztürkcan’a teşekkürlerini iletti. Katılımcılara hareketsiz yaşama farkındalık ve asansör yerine merdiven kullanımı konularında yeni bakış açıları kazandırmayı hedefleyen projenin gelecek nesillerin bilinçlenmesine önemli katkılar sağlayacağını umut ettiğini belirten Dr. Öğr. Nevra Üçler ise projenin oluşum süresince göstermiş oldukları ilgiden dolayı Spor Eğitmeni Gülcan Diler ve Diyetisyen Büşra Özdoğan’a teşekkür plaketleri iletildi.

Kaynak: https://startupgazetesi.com/2-kat-merdiven-cikmak-bir-cikolata-kalorisine-esdeger/

Bir Cevap Yaz

HaberHD Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *