«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. Atölye Silis Totem Sergisi

Atölye Silis Totem Sergisi

Atölye Silis'in seramik sergisi, 19 kadın sanatçının totem temalı eserleriyle 31 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilir.

Atölye Silis Totem Sergisi

Atölye Silis Kadınlarından Seramik Sanatına ‘Totem’ Dokunuşu! Atölye Silis Totem Sergisi 21 Mayıs’ta!

Serap Alıcıoğlu Akışık’ın 2006 yılında kurduğu Atölye Silis, 2023-2024 sezonunu anlamlı bir sergi ile taçlandırdı. 21 Mayıs’ta sanatseverlerle buluşan sergi, “totem” temasıyla tarihsel derinliği bugüne taşıyan bir konsept sunuyor. Yıl boyunca çalışmalarını Atölye Silis’te yürüten 19 kadın sanatçının, totem kavramına yükledikleri kişisel anlamlarla oluşturdukları seramik eserler, 31 Mayıs’a kadar ziyaret edilebilecek.

Seramik sanatı, sembolik ve kültürel önemiyle modern hayatın içinde kendine yer bulurken, totem kültürü ise insanlık tarihinin inanç ve pratiklerini bugünün dünyasına taşıyor. Serap Alıcıoğlu Akışık liderliğinde gerçekleşen “Silis Totemleri” sergisi, bu iki zamansız değeri buluşturuyor. Sergi, Ender Baloğlu, Banu Sandal ve Semra Tolunay küratörlüğünde ve BESS projesi kapsamında hazırlanmış.

Atölye Silis Totem Sergisi

Sergide yer alan sanatçılar arasında Ayşe Buğdaycı, Ayşegül Bensel, Banu Sandal, Çilem Çatak, Dünya Manizade Sezer, Ece Mızrakçı, Figen Aligüvey, İmre Yıldız, İvet Mizrahi, Meltem Eltemur, Mina Pamir, Orkide Gökhan, Oya İnal, Özgür Yayıcı, Sara Akaltun, Serra Kınav, Sibel Arantekin, Şule Zeybek ve Zeynep Ökten bulunuyor. Her biri kendi totemini seramik sanatı aracılığıyla yaratmış ve bu süreç, sanatseverlerin büyük beğenisini toplamış.

Serginin oluşum süreci hakkında konuşan Serap Alıcıoğlu Akışık, Atölye Silis kadınlarının uzun yıllara dayanan birlikteliğinin altını çizdi. Sezon başında serginin temasını “totem” olarak belirlediklerini ve her sanatçıdan bir totem oluşturmalarını rica ettiğini ifade etti. Alıcıoğlu Akışık, bu sürecin uzun ve keyifli bir yolculuk olacağını öngördüğünü belirterek, totemlerin yaratım sürecinde kolektif bir bilinç oluşturduklarını ve her bir sanatçının kendi içsel yolculuğunu totemiyle cisimleştirdiğini söyledi. Sonuçta ortaya çıkan eserlerin, hem bireysel hem de kolektif bir uyumu yansıttığını vurguladı.

Serap Alıcıoğlu Akışık Kimdir?

Antalya doğumlu Serap Alıcıoğlu Akışık, ODTÜ Metalurji Mühendisliği’nden mezun olduktan sonra 14 yıl çelik boru sektöründe dış ticaret alanında çalıştı. Üst düzey yöneticilik yaptığı dönemde seramik sanatını keşfetti ve 10 yıl boyunca hobi olarak ilgilendi. Profesyonel yaşamına veda ederek seramik sanatına yönelen Alıcıoğlu Akışık, 2006 yılında Atölye Silis’i açtı. Bu süreçte içsel keşfi ve seramik sanatı sevgisi, birçok yol arkadaşı ile birlikte büyüdü. Atölye çalışmaları yanı sıra karma sergiler düzenleyen Alıcıoğlu Akışık, mekana ve kişiye özel ürünler tasarlayıp üretiyor.

BESS Projesi Hakkında

BESS projesi, ismini projenin mimarları Banu Sandal, Ender Baloğlu, Serap Alıcıoğlu Akışık ve Semra Tolunay’ın baş harflerinden alıyor. 2013 yılında Atölye Silis bünyesinde başlatılan proje, farklı oluşumlar ekleyerek genişledi. Bu oluşumlar arasında Atölye Silis Vitrin’de harici sanatçıların sergi açmasına olanak tanıyan galeri hizmetleri, kavramsal etkinlikler, ikinci el geri dönüşüm esaslı Naftalin eşya değişim günleri ve BESS+ çatısı altında farklı sanatçıların katıldığı yılbaşı alışveriş günleri bulunuyor. Atölye Silis ayrıca yetişkinler için tüm teknikleri kapsayan ve tüm çamur çeşitlerinin kullanımına olanak tanıyan seramik kursları düzenliyor.

Kaynak: https://sanathaberleri.com/atolye-silis-totem-sergisi/

Bir Cevap Yaz

HaberHD Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *