«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. Başkent Kültür Yolu Festivali’nde Luz Casal Fırtınası Esti

Başkent Kültür Yolu Festivali’nde Luz Casal Fırtınası Esti

baskent-kultur-yolu-festivalinde-luz-casal-firtinasi-esti.jpg

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın beş şehirde çok daha kapsayıcı etkinliklerle yaygınlaştırdığı Türkiye Kültür Yolu Festivalleri bünyesinde düzenlenen Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında dün akşam (22 Ekim 2022, Cumartesi) Luz Casal fırtınası esti. 

 

Romantizmin tutkulu sesi olarak bilinen Luz Casal, CSO Ada Ankara’da başkentlileri unutulmaz bir müzik yolculuğuna çıkardı. Klasik şarkılara getirdiği yorumlarla tüm Avrupa’da özellikle romantik dinleyicilerin vazgeçemediği seslerden biri olan ve albümleriyle Türkiye'deki müzik listelerinde de çok satanlar arasında yer alan Luz Casal, Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında ilk kez Ankaralı sanatseverlerle buluştu.

 

CSO Ada Ankara Mavi Salon ‘Tanini Trio' konserine ev sahipliği yaptı. Tahir Aydoğdu, Burçin Büke ve Bilgin Canaz’dan oluşan orkestra Türk ve Batı ezgilerinden oluşan repertuvarlarını müzikseverlere sundu.

 

CSO Ada Ankara Tarihi Salon’da ise ‘Kopuzdan Günümüze’ konseri vardı. İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu, ‘Kopuzdan Günümüze’ adlı konserde, ulusumuzun Orta Asya’dan başlayan ve Anadolu’ya kadar uzanan tarihi yolculuğunu, mehter, tasavvuf ve klasik müziğin bir arada olduğu müzikal bir anlatımla sergiledi. 

 

Ceza’yı 50 bin kişi izledi

Başkent Millet Bahçesi’nde ise Ankaralılar Türkçe Rap’in yaşayan efsaneleri arasına adını yazdıran Ceza ile buluştu. Yaklaşık 50 bin kişinin izlediği konserde Ceza, en sevilen şarkılarıyla unutulmaz bir geceye imza attı. 

'Bak Bana', 'Ölsem', 'Sevmemeliyiz' gibi şarkılarıyla tanınan yetenekli genç sanatçı Sena Şener ise Ankara Kale Hisar Kapısı’nda sevenleriyle buluştu. 

 

Ankara Kale Kapısı’nda ise ‘Ankara Manzarası’ tablosu sahnelendi. Eylül Kuzgunbay ve Hollanda Büyükelçiliği imzasını taşıyan projede, Eylül Kuzgunbay’ın kaleme aldığı tiyatro eseri kısaltılarak Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nce özel gösterim olarak sahnelendi. Tarihsel olayları ‘Ankara Keçisi ve Ankara Tiftik Dokumacılığı’ adlı kitaptaki tarihi olaylara dayandırılan eser, Erman Tamur danışmanlığında kaleme alındı.

 

Ankara Resim ve Heykel Müzesi ise Bulgaristan Stara Zagora Devlet Kukla Tiyatrosu’nun sergilediği ‘Hotel’ isimli oyunu ağırladı. Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu ise Ankara Mevlevihanesi’nde Hazreti Mevlâna ve Mevlevilik kültürünün önemli bir parçası olan ve ilk örnekleri 500 yıl öncesine dayanan Sema Mukâbeleleri’nde Ankaralılara eşsiz bir gösteri sundu.

 

Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında Afrika Kültür Evi’nde, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz’un katılımıyla ‘Afrika Kahveleri Atölyesi ve Afrika Kahveleri Tadımı’ etkinliği düzenlendi. Afrika’nın farklı bölgelerine ait kahve çekirdekleri, demleme yöntemleri, kahve üretimi ve saklama koşulları ile Afrika kahvelerinin incelikleri anlatıldığı etkinlikte, katılımcılar Afrika kahvelerinin eşsiz tadını deneyimleyerek, kahvenin geçmişten günümüze yolculuğuna tanıklık etti.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

HaberHD Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *