«
  1. Anasayfa
  2. Teknoloji
  3. Ericsson'un güçlenen Özel Şebeke portföyü, çözüm alternatifleriyle pazara liderlik ediyor

Ericsson'un güçlenen Özel Şebeke portföyü, çözüm alternatifleriyle pazara liderlik ediyor

ericssonun-guclenen-ozel-sebeke-portfoyu-cozum-alternatifleriyle-pazara-liderlik-ediyor.jpg
  • Ericsson, dinamik kurumsal Bilişim Teknolojileri (BT) ortamlarının ihtiyaçlarına yönelik olarak geliştirilen yeni ‘Cradlepoint NetCloud Private Networks’ özel şebeke çözümünü portföyüne ekleyerek Ericsson Private 5G’yi daha da güçlendirdi.
  • Bu yeni eklenen çözümle birlikte Ericsson, her ölçek ve sektörden şirketlere hitap eden özel şebeke portföyünün kapsamını genişleterek pazar liderliğini pekiştirmiş oldu.
  • Portföydeki bu büyüme, Ericsson’un Cradlepoint’i bünyesine katma sürecinin başarısının kanıtı niteliğini taşıyor.

Ericsson’un geniş bir yelpazedeki şirket ve sektörlere hitap eden Özel Ağ portföyü, Ericsson’un bağlı kuruluşu Cradlepoint tarafından geliştirilen BT odaklı yeni bir ürünle birlikte önemli ölçüde zenginleşti. 

‘Cradlepoint NetCloud Private Networks’ adı verilen ve tümüyle abonelik modeliyle çalışan yazılım çözümü, öncelikli olarak lojistik,imalat, kamu, büyük ölçekli perakende, sağlık ve konaklama gibi geleneksel olarak BT yönünden çeşitli sektörleri hedef alıyor.

‘NetCloud Private Networks’ çözümünün portfolyosuna eklenmesi ile birlikte Ericsson, sektörün en kapsamlı Özel Ağ portföyünün de sahibi oldu.

Teknoloji analiz şirketi Moor Insights’ta Başkan Yardımcısı ve Kurumsal Ağ ve Güvenlik Kıdemli Analisti olarak görev yapan Will Townsend, konuyla ilgili şunları kaydetti: “Çok sayıda farklı kullanım senaryosuna yönelik çözümler sunabilen tedarikçiler, gerek kendi özel hücresel ağını kuran şirketler gerekse de özel ağ çözümleri satışı yapan iletişim hizmet sağlayıcıları için hayati bir önem taşıyor. Ericsson, BT ve OT müşterilerinin farklı ihtiyaçlarını karşılayabilecek, basitten karmaşığa farklı senaryolara uygun kapsamlı bir özel ağ çözümleri portföyü oluşturmaya odaklanmış durumda.”

Ericsson’da Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Kurumsal Kablosuz Çözümler Direktörü, Cradlepoint’te ise CEO olarak görev yapan George Mulhern, şu değerlendirmede bulundu: “Cradlepoint’in geliştirdiği, Ericsson’un Özel Ağ portföyüne eklenen bu yeni ürün, Cradlepoint’in Ericsson bünyesine katılma süreci bağlamında bir dönüm noktası olma niteliği taşıyor. Bu yeni ürünle birlikte Ericsson, her ölçekten ve her sektörden şirketin ihtiyaçlarını karşılayabilen özel ağ çözümleri sunmadaki liderliğini daha da pekiştirdi. Müşteriler, kablosuz odaklı dijitalleşme ve yeni nesil bağlantı alanlarındaki inovasyonları takip ederken, Ericsson’un kabiliyetlerinden faydalanacaklar.”

Mulhern, ayrıca şunları ekledi: “NetCloud Private Networks ürünü, özellikle mevcut ağ yatırımlarına eklenebilen, kurumsal ölçekte güvenlik sunan, tak ve çalıştır uygulanabilen ve yönetimi kolay yazılım tanımlı çözümler arayan BT organizasyonlarının benzersiz ihtiyaçlarına hitap ediyor.”

‘NetCloud Private Networks’ ile birlikte, Ericsson’un Özel Ağ ürün portföyü artık şu bileşenlerden oluşuyor:

  • Cradlepoint NetCloud Private Networks: Cradlepoint kanal iş ortakları aracılığıyla sunulan çözüm, özel bir hücresel ağ kurmak ve işletmek için gereken her şeyi bünyesinde barındırıyor. NetCloud Manager yoluyla sade ve bulut tabanlı operasyonlar, ölçeklenebilirlik, tak ve çalıştır uygulama gibi özellikler içeriyor. 
  • Ericsson Private 5G: 2021 yılından bu yana Ericsson kanalları aracılığıyla imalat, liman işletmeleri, madencilik, enerji, havalimanları, petrol ve doğalgaz gibi birçok farklı sektörde hizmete sunulan Ericsson Private 5G, kurumsal ve endüstriyel şirketlerde Endüstri 4.0’a geçişi ve dönüşümü hızlandırmak üzere geliştirilen, yeni nesil, hücresel 4G ve 5G Ağ çözümü. 
  • Cradlepoint Private Network Endpoints: Cradlepoint, şirketlerin cihazlarını Ericsson Özel Ağ çözümleri dahil herhangi bir 4G veya 5G ağa bağlamalarına imkan tanıyan, özel ağ uyumlu hücresel erişim noktaları seçenekleri sunan bir çözüm. 
  • Ekosistem Ortakları: Ericsson ve Cradlepoint, bağlantı ve otomasyon için cihazlar, veri toplama ve analiz için sensörler ve çalışanların verimliliğini artıracak akıllı araçlar gibi dijitalleşmeye yönelik ve kolay entegre edilebilir çözümlerden oluşan dinamik bir ekosistem yaratmış durumda.    

International Data Corporation (IDC) tarafından yapılan araştırmalardaki tahminlere göre, dünya çapındaki özel LTE/5G pazarı gelirlerinin, 2022-2026 arasında yıllık yüzde 35,7 bileşik büyüme oranıyla, 2026 yılında 8,3 milyar doları geçmesi bekleniyor. 

Bu büyümenin temelinde ise, şirketler ve endüstriler ölçeğinde yaygınlaşacak inovasyonlar yer alıyor. Özel mobil ağ çözümleri, şirketlerin mevcut uygulamalarını kolayca geliştirirken, artırılmış/sanal gerçeklik (AR/VR) tabanlı, güvenli ve düşük gecikme sürelerine sahip yeni uygulamaları yürürlüğe koymalarına da imkan tanıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

HaberHD Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *