“Yaşanılabilir Bir Dünya Birlikte Kolay” sürdürülebilirlik projesi ve mottosuyla evsel atıkların büyük bölümünün “çöp olmadığının” üzerine giderek ayrıştırılmasının önemine değinen Koroplast, tüketicilerde ve çocuklarda çevre bilincini oluşturmak, geri dönüşüm ve önemini anlatarak bu konuda alışkanlık ve farkındalık yaratmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Koroplast, 2021’deki “40 farklı noktada atık toplama hareketi” dahilinde toplanan atıkların geri dönüştürülmesi ile hayat geçen “Kuşlara Fısıldayan Kız” çocuk kitabının ardından festivallerde, etkinliklerde ve farklı kurum iş birlikleri kapsamında çocuklarla “Geri Dönüşüm Atölyeleri”nde buluşmaya devam ediyor.
Koroplast, son olarak Migros ile yaptığı iş birliği dahilinde eylül ayı içerisinde 12 Migros mağazasında toplam 17 workshop ile 220 çocuğa “Geri Dönüşüm Atölyesi” gerçekleştirdi. Yaratıcı Drama Eğitmeni Gözde Gürel eşliğinde yapılan atölyelerde çocuklara, geri dönüşümün ve sürdürülebilir bir dünyanın önemi anlatılırken çocuklar, kendi hayal güçleri ile geri dönüşüm torbalarını tasarladı.
Her gün farklı bir Migros mağazasında yapılan “Geri Dönüşüm Atölyesi”nde çocuklar, aynı zamanda Koroplast’ın geri dönüşümün önemini anlattığı hikaye kitabı “Kuşlara Fısıldayan Kız” kitabının kahramanı Kora’nın hikayesini de dinledi.
Koroplast, verdiği geri dönüşüm eğitimleri ve atölyelerle çocuklara ulaşmaya, sürdürülebilirliğin önemi anlatmaya devam edecek.
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı
Bir Cevap Yaz