«
  1. Anasayfa
  2. Teknoloji
  3. Reklamveren şirketlerin artık zaman kaybetme lüksü kalmadı

Reklamveren şirketlerin artık zaman kaybetme lüksü kalmadı

reklamveren-sirketlerin-artik-zaman-kaybetme-luksu-kalmadi.jpg

Global mobil reklamcılık pazarının büyüme hızı, tarihinde ilk defa yavaşladı. Dijital reklam devi Reliz’in Türkiye Direktörü Ozan Tekin bu duraksama döneminde, reklamverenlere yönelik sonuç odaklı reklam stratejileri için özel önerilerde bulundu.

7 milyara yakın kişi, yani dünya nüfusunun %86’sı artık akıllı telefon sahibi. Günde ortalama 58 kez telefonumuza bakıyor, her gün 3 saat 15 dakikamızı cihazlarımıza bakarak geçiriyoruz. Bu sürenin %88’i mobil uygulamalar içerisinde geçiyor ve web sitelerin trafiğinin %60’ı artık mobil cihazlardan geliyor.

2022’de dünyada mobil reklamcılık harcaması yüzde 14 artışla 336 milyar dolara ulaşırken, post pandemi döneminde dijital dünyada kartların yeniden dağıtılmasıyla birlikte mobil reklamcılıkta ilk defa duraksama yaşandı. Küresel ekonomide ve mobil dünyada yaşanan bir dizi gelişme, mobil uygulamalar çıktığından beri artan ivmenin ilk kez yavaşlamasına neden oldu. Normalde yıllık %22-26 arasında gerçekleşen büyüme yılın ilk yarısı için gerçekleşmedi.

Reklam Dağıtıcınız Profesyonel Olmalı

Reklam verme maliyetinin arttığı günümüzde, hiçbir reklamverenin boşa para harcama lüksü kalmadı. O nedenle hedefiniz mobil uygulamalar üzerinden kendinize trafik sağlamak ise, profesyonel bir reklam dağıtıcısıyla anlaşmanız kaçınılmaz.

Bu sebeple, 

– Anlaştığınız reklam şirketini beklenti ve talepleriniz hakkında yeterince bilgilendirin ve tüm anlaşmalarınızı yatırımın dönüşü (ROI) oranlarına endeksleyin. Yani reklam şirketiniz alanında en iyisi olsun ama size sunduğu çözümlerin tamamı ölçümlenebilir olsun. 

– Bunu yapmanız için müşteri ilişkileri kuvvetli, sizi her konuda bilgilendiren ve kendisini raporlarla ispatlamış şirketleri tercih edin.

– Pandemi sonrası makroekonomik veriler dijital dünyadaki pek çok alanda belirli küçülmelere ve buna paralel olarak şirketlerin önlemler geliştirmesine yol açtı. Benzer şekilde, kişisel verilerin gizliliğine ilişkin daha hassas süreçlerin geliştirilmesi, online (çevrimiçi) faaliyetlerdeki hedefleme yeteneklerinin zayıflamasına neden oldu. Bütün bunlar hem reklamverenler açısından hem de pazarlamacılar açısından yeni yöntemlerin geliştirilmesini, daha titiz çalışmaların gündeme gelmesini zorunlu kılıyor.

– Mobil uygulamaların içindeki belirli aksiyonların gerçekleşmesine göre bütçelendirilen kampanyalar, reklamverenler açısından, ROI’ların optimize edilmesini kolaylaştırıyor. Yani reklamveren, reklam dağıtıcı şirketle, kendi tüm ekosistemi ve offline/online (çevrimdışı/çevrimiçi) tüm çalışmaları dahilinde birim maliyetini bildiği bir aksiyon üzerinden anlaşıyor. Reklam dağıtıcı şirkete ancak ve ancak bu aksiyon gerçekleştiği takdirde ücret ödüyor. Burada, ölçümlenebilen ve sonuçlarına dair stratejinin en başından çizildiği bir pazarlama faaliyetinden söz ediyoruz.

Yapay Zeka’yı Kullanamayan Reklam Platformu Size Hiçbir Şey Veremez

İşin bir diğer boyutu da yine yapay sinir ağlarının yarattığı avantajlardan faydalanarak pazarlama faaliyetlerinde kullandığımız görsellerin kalitesini artırmak. 

Burada teknolojik gelişmeler, belirli kampanyalar için deneyebileceğimiz kreatiflerin sayısını kat kat artırıyor. Reliz’de, çok fazla sayıda görseli yayına sürüp, en iyi geri dönüşleri aldıklarımızla yola devam ederek optimizasyon süreçlerimizi geliştiriyoruz.

Makroekonomik koşullar, küresel kriz ve enflasyonun artışı, post-pandemi döneminde dijital harcamaların azalması gibi etkenlerin yarattığı karamsarlığı kırmak, ancak dönemin şartlarına ayak uyduracak yeni yöntemleri keşfetmemizle mümkündür. 

Dijital dünya, bize birçok farklı sektöre göre muazzam bir manevra alanı sunuyor. Her şeyi hayal etmenin mümkün olduğu bir çağdayız ve dijital pazarlamacılığın geleceğini de böylesi ufuklara bakarak tasarlamak zorundayız. Mobil uygulamalar daha uzun bir süre bizimle olmaya devam edecek ve bu endüstrinin geçirdiği evrime en iyi ayak uydurabilen reklamverenler ve pazarlamacılar, bu süreçten en kârlı çıkanlar olacaklar.

Yapay Zeka konusunda enstrümanlara sahip olan ve bunu belgeleyebilen reklam dağıtıcıları gerçekten sizin işinize katkı sunabilir. Ancak Yapay Zeka’yı sadece PR aracı olarak bolca zikredip hiçbir lisanslı algoritmaya dahi sahip olmayan şirketlerle zaman kaybetmeniz muhtemelen mobil reklama olan inancınızı da sarsacaktır.

Gitmek mi Zor, Kalmak mı?

Bitirirken, mobil uygulamalar üzerinden anlamlı trafikler elde etmek ve yaptığınız reklam yatırımının hakkını almak için size en fazla seçenek sunan dağıtıcıları tercih edin. 

Emin olun verimsiz ve “dostlar alışverişte görsün” motivasyonuyla çalışmak yerine, hazır olana kadar beklemek çok daha mantıklı görünüyor.

Reliz, reklamverenlerin sorunlarına uçtan uca çözüm sunarken onların reklam iştahını kaybetmemeleri için de her zaman sorumlu bir şirket felsefesiyle hareket ediyor.

Öte yandan META, Google, Twitter, TikTok ve Snapchat gibi reklam kanallarının sertifikalı partneri olarak, mobil uygulamalar için müşteri kazanımı ve yeniden hedefleme yeteneklerini artırmak adına kendi makine öğrenimi çözümümüzü de geliştirmeyi başardık.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

HaberHD Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *