«
  1. Anasayfa
  2. Teknoloji
  3. Telefonumun Şarjı Çok Çabuk Bitiyor Ne Yapmalıyım?

Telefonumun Şarjı Çok Çabuk Bitiyor Ne Yapmalıyım?

Telefonumun Şarjı Çok Çabuk Bitiyor Ne Yapmalıyım?

Günümüzde iletişim için hayati önem taşıyan cep telefonları günlük yaşamda kullanımı arttıkça birçok sorun ortaya çıkabilmektedir. Sorunlardan biri telefonumun pilinin çabuk bitmesi ve ne yapmalıyım? konusudur. Sorunun çözümü için öncelikle soruna neden olan sebebinin belirlenmesi gerekmektedir. Bu nedenler içinde genel pil sorunları olduğu gibi şarj cihazından kaynaklanan sorunlar da olabilir.

Telefonunuzun pili hızla tükeniyorsa uygulamalarınızı kontrol edebilir ve çok fazla güç tüketen uygulamaların hangileri olduğunu bulabilirsiniz. Bunun  çözüm dışında, pil ömrü hakkında telefon mağazanızdan bilgi alabilir ve şarj hakkında bilgi alabilirsiniz.

Telefonun Şarjını Ne Bitirir?

Telefonunuzun şarj durumunu etkileyebilecek birçok farklı faktör vardır. Bu konu ile ilgili faktörleri anlayıp önlem alırsanız piliniz daha uzun süre dayanır. Telefonunuzun pilinin çabuk bitmesini önlemek için ne yapmalısınız?

Öncelikle pilin en çok tüketildiği durumlar telefonun ana ekranında sunulan uygulamalardır. Bu hizmetler içerisinde yer alan 4G, parlaklık, mobil veri, WiFi, GPS, ekran süresi verileri telefonunuzun pilini hızlı bir şekilde tüketebilir.

Buna çözüm olarak cihazı kullanmadığınız zamanlarda 4G’ nin, WiFi’ nin ve GPS’ in açık olmadığını kontrol edip kapatmanızı öneriyoruz. Parlaklığı derecesini ise telefonun otomatik ayarlamasına ekran ayarlarından izin vererek tasarruf elde edebilirsiniz.

Bunun dışında çok fazla pil tüketen bazı uygulamalar da var. Akıllı telefon kullanıcıları, böyle bir uygulamanın sık kullanılması durumunda telefonun uyarı vereceğini ve uygulamanın kapatılmasını isteyeceğini biliyor. Bu önerilere dikkat ederek telefonunuzun pilinin çabuk bitmesine neden olan uygulamalardan herhangi birini kullanımdan kaldırabilirsiniz.

Batarya Sağlığı İçin Ne Yapmalı?

Pil sağlığı için telefonunuzun şarj durumuna ve kaç kez şarj edildiğine dikkat etmelisiniz. Bu durumlarda telefonunuzun pili çabuk bitiyorsa yetkili servise başvurabilirsiniz. Servis size sorunun nedenini açıkça söyleyecektir. Buna ek olarak yukarıdaki tavsiyelere uymanız durumunda yüksek düzeyde pil koruması sağlayacak ve telefonunuzun şarjı çabuk bitmeyecektir.

Batarya Ömrünü Uzatmak İçin Nasıl Şarj Edilir?

Herkes genel olarak telefonunuzu %100 şarj etmenin akıllıca bir hareket olduğu konusunda hemfikirdir ancak durum böyle değildir. Telefonunuzun sık sık şarj edilmesi ve 0’dan 100’e kadar şarj edilmesi pil ömrünün kısalmasına neden olacaktır. Burada yapmanız gereken pilin 0’a düşmesini beklemek yerine şarj cihazına takmanız ve 80 – 90 seviyesi civarına geldiğinde şarjdan çıkarmanızdır.

Telefonumun şarjı çok çabuk bitiyor ne yapmalıyım? Sorusunu merak edenler için bu yazımızda belirttiğimiz uyarılar ile cihazınızın pil ömrünü uzatabilirsiniz.

Birbiral.com blog servisi sundu.

Bir Cevap Yaz

HaberHD Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *