«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. Yapay zekâ sanatçısı Shusha Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nde

Yapay zekâ sanatçısı Shusha Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nde

yapay-zeka-sanatcisi-shusha-beyoglu-kultur-yolu-festivalinde.jpg

Kültür ve Turizm Bakanlığının beş şehirde çok daha kapsayıcı etkinliklerle yaygınlaştırdığı Türkiye Kültür Yolu Festivalleri bünyesinde düzenlenen Beyoğlu Kültür Yolu Festivali benzersiz etkinliklerle sürüyor. Azerbaycan’ın ilk yapay zekâ sanatçısı Shusha’nın sergisi “Discovery Karabakh”, Grand Pera Cercle d'Orient'in tarihi dokusunda ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor.

 

Operadan baleye, tiyatrodan sinemaya, edebiyattan dansa, müzikten dijital sanatlara, sergilerden sohbetlere herkesin kendi beğenisine ve ilgisine uygun etkinliklerle süren Beyoğlu Kültür Yolu Festivali, birbirinden ilginç sergilere de ev sahipliği yapıyor. Festival rotasında yer alan Grand Pera’nın büyüleyici atmosferinde yer alan tüm sergiler sanatseverlerin ilgisiyle karşılanırken, Azerbaycan Kültür Bakanlığının tanıdığı ilk yapay zekâ sanatçısı Shusha’nın eserleri de festival kapsamında ziyaretçilerle buluşuyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da ziyaret ettiği sergide Shusha, Karabağ’ın geleneksel halılarına, kilimlerine hayat veren motiflerini dijital olarak yeniden yorumluyor. 

 

Akademisyen ve öğrenci gözüyle “Kesişimler” sergisi

Öte yandan festival kapsamında yeni sergilerin açılışları da sürüyor. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’ın katılımıyla İstanbul Galata Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde akademisyenler ve öğrencilerin ürettiği eserlerin yer aldığı, “Kültür Rotalarının İzinde Kesişimler” sergisinin açılışı yapıldı. Diğer yandan, Galata Mevlevihanesi’nde 350 yıllık tekke kültürü “Devran-ı Şerif”, Postnişinliğini Mehmet Fatih Çıtlak’ın, Sanat Yönetmenliğini Yüce Gümüş’ün yaptığı Tasavvuf, İrfan ve Meydan Meşkleri Topluluğu tarafından sanatseverlere sunuldu.

 

“Ah Güzel İstanbul”dan cha cha dansına…

7’den 70’e farklı etkinliklere sahne olan festivalde, AKM Yeşilçam Sineması’nda Atıf Yılmaz’ın yönetmenliğini yaptığı, başrollerini Sadri Alışık ve Ayla Algan’ın paylaştığı “Ah Güzel İstanbul” ile Ertem Eğilmez’in yönetmenliğini yaptığı “Hababam Sınıfı Uyanıyor” filmlerinin gösterimi gerçekleştirildi. AKM Türk Telekom Prime Açık Hava Sineması’nda “Batman” keyfi yaşandı. Oda Kule Meydanı ise cha cha dans şöleniyle coştu. Tarık Zafer Tunaya Tiyatro Salonu’nda çocuklar, sanatçı İpek Tuzcuoğlu’nun katıldığı oyunculuk atölyesiyle keyifli vakit geçirirken, Tarık Zafer Tunaya Açık Hava Sahnesi’ndeki “Neşeli Kulaklar” kukla gösterisiyle de eğlenceye doydu.

Carmen’in bale yorumu ayakta alkışlandı

AKM Türk Telekom Opera Salonu, İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından 15 yıl sonra sahnelenen Carmen operasının ardından, Carmen balesine de ev sahipliği yaptı. İzmir Devlet Opera ve Balesi, Georges Bizet’in “Carmen” operası müziği ile ilk kez ve orijinal bir koreografiyle oluşturulan iki perdelik Carmen balesiyle ayakta alkışlandı. Şef Tulio Gagliardo’nun müzik düzenlemesini üstlendiği ve Rejisör-Koreograf Carlos Vilan’ın klasik bale ile flamenkoyu harmanladığı eserde, Burcu Olguner “Carmen”, Çağın H. Özideş “Don Jose” ve Ali E. Topçu “Escamillo” olarak eserin başrollerini sahneledi. AKM Tiyatro Salonu’nda ise “80 Günde Devr-i Alem” oyunu sanatseverlerle buluştu. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

HaberHD Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *